четвер, 16 травня 2019 р.

Інформація для педагогів щодо можливостей підвищення кваліфікації

     У Законі України "Про освіту" стаття 59, п.2 наголошується, що:
     Підвищення кваліфікації може здійснюватися за різними видами (навчання за освітньою програмою, стажування, участь у сертифікаційних програмах, тренінгах, семінарах, семінарах-практикумах, семінарах-нарадах, семінарах-тренінгах, вебінарах, майстер-класах тощо) та у різних формах (інституційна, дуальна, на робочому місці (на виробництві) тощо).
     Педагогічні та науково-педагогічні працівники мають право підвищувати кваліфікацію у закладах освіти, що мають ліцензію на підвищення кваліфікації або провадять освітню діяльність за акредитованою освітньою програмою. Результати підвищення кваліфікації у таких закладах освіти не потребують окремого визнання і підтвердження.
     Педагогічні та науково-педагогічні працівники мають право підвищувати кваліфікацію в інших суб’єктів освітньої діяльності, фізичних та юридичних осіб. Результати підвищення кваліфікації педагогічного (науково-педагогічного) працівника у таких суб’єктів визнаються окремим рішенням педагогічної (вченої) ради. Умови і порядок визнання результатів підвищення кваліфікації у таких суб’єктів визначаються відповідно до частини шостої цієї статті.
{Абзац третій частини другої статті 59 набирає чинності з 1 січня 2018 року - див. пункт 1 розділу XII}
    Вид, форму та суб’єкта підвищення кваліфікації обирає педагогічний (науково-педагогічний) працівник.
Запрошуємо педагогічних та науково-педагогічних працівників на курси!

1 коментар:

  1. IGT Tires - titanium fat bike.
    IGT Tires is a brand new titanium knee replacement and titanium white acrylic paint innovative motorcycle design that uses the original titanium tire and titanium nitride the design of the design of the new titanium chainmail titanium ecm titanium tire, in the USA.

    ВідповістиВидалити